Waar is Gitta de geit? Niemand lijkt te weten waar dit geitje uit Noord is

Dierenliefhebber Gabs Wildebras is zijn geit kwijt. Hij zegt dat zijn dier op 11 februari in beslag werd genomen. “Want volgens de politie heb ik een weide nodig voor Gitta, dus namen ze ‘m mee.” Instanties als de gemeente, dierenbescherming en de politie weten alleen van niks.

Gabs liep naar eigen zeggen die donderdag rond 18.00 uur met zijn geit Gitta bij de Bergweg. “Hij trekt nogal wat bekijks”, vertelt de Rotterdammer die zijn geit de laatste tijd vaker uitliet in Rotterdam-Noord. “Hij volgde me overal. Mensen wilden hem aaien, daardoor ontstond er een soort opstopping.” Hij trekt dan ook bekijks van de politie. “Die hebben mij al vaker aangesproken en gevraagd naar mijn dieren.”

Gabs heeft namelijk iets met dieren. Zo heeft hij ook stinkdieren en reptielen. “Daarvoor heb ik allemaal vergunningen”, legt hij uit. “Ik doe niet zomaar iets en heb al meerdere keren inspectie bij mij langs gehad.” Toch voldoet hij volgens de agenten die hem aanspreken op de Bergweg niet aan een belangrijke eis voor het hebben van een geit. “Ik heb geen weide. Daarom laat ik Gitta ook altijd uit. Hij heeft zat bewegingsruimte, maar toch hebben ze Gitta van me afgepakt.”

#freegitta
Waar Gitta de geit nu is, is niet duidelijk. Gabs heeft geprobeerd verhaal te halen bij de politie en dierenbescherming, maar ving daar bot. “Ze wijzen allemaal naar elkaar. Ik wil Gitta gewoon terug.” Vandaar dat Gabs het nu probeert door een mediacampagne te voeren, zo deelt hij veel berichten met #freegitta, heeft hij zelfs merch en is hij een petitie gestart. “Ik hoop dat het helpt.”

De Rotterdamse politie laat na het intern te hebben uitgezocht weten niks terug te kunnen vinden over de inbeslagneming. “We zien geen melding op die dag op de Bergweg. Mogelijk ligt dit bij handhavers van de gemeente.” Ook de Dierenbescherming kan niet verder helpen met waar Gitta nu is en waarom het dier weggehaald werd bij Gabs. “Daar gaan wij niet over, maar de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.” Zij waren vandaag niet bereikbaar voor commentaar. Volgens een woordvoerder van de Dierenbescherming zorgt deze dienst ervoor dat inbeslaggenomen dieren bij geheime adressen worden ondergebracht. “Om te voorkomen dat daar boze mensen op de stoep staan.”

UPDATE: Ook stadsbeheer Rotterdam weet niet waar Gitta de geit is. “Wij weten er echt niks van, zien ook geen melding. We willen eigenlijk ook wel weten waar die geit is”, aldus woordvoerder Kristel van der Heiden.

Deze zomer bezocht Gabs met twee andere dieren onze redactie, ook gingen we al eens met hem op stadsafari.