Waar vier jij Bevrijdingsdag in Rotterdam?

Na de Dodenherdenking op 4 mei, is het nu tijd om de vrijheid te vieren op 5 mei. Nederland leeft gelukkig nu al 74 jaar in vrijheid. Elk jaar wordt dit uitbundig gevierd. Zo ook in Rotterdam, de mooiste stad van Nederland! Maar waar moet je zijn voor de tofste Bevrijdingsdag viering? Wij zetten het allemaal even op een rijtje voor je. 
Bevrijdingsfestival 2019 – Het Park bij de Euromast
Natuurlijk kan ook iedereen dit jaar terecht op het gratis Bevrijdingsfestival in het Park bij de Euromast. Vanaf 12.30 vindt hier een goed gevuld, muzikaal programma plaats op wel vijf podia. Ook is er dit jaar is een spiksplinternieuwe stage: Schuren bij de buren! De muziek die je er hoort: hiphop, r&b, urban, dancehall, reggaeton, moombahton en latin. OPEN Rotterdam is ook aanwezig en doet live verslag! Het festival duurt van 12.30 tot 23.00 uur vanavond. Dit jaar staan er grote artiesten op het podium, zoals Josylvio, La Fuente, Michel de Hey en de lijst is nog langer. Er is genoeg te doen voor jong en oud. Voor meer info kijk op www.bevrijdingsfestival.nl.

Cabo Container Funk – Noordplein
In Containerbar Noord wordt de vrijheid ook gevierd. Je kan geniet van Kaapverdische Funk onder het genot van Kaapverdische gerechten van de grill. Het belooft een groot feestje te worden aan het Noordplein.Rotterdamse artiesten als Melissa Fortes, Si Christina & Adison Fernando betreden het podium!

North Free Festival – Pijnackerplein
Last but not least! Er wordt ook op het Pijnackerplein in Rotterdam-Noord een Bevrijdingsfestival georganiseerd. Dit festival staat in het teken van verschillende bands en singer-songwriters. Kortom een gezellig, muzikaal festival ook weer voor jong en oud.
De line-up bestaat uit onder anderen Jessy Yasmeen Lugo, Lexx Bronze, Yada Yada(Herman Brood tribute band), Toffe Haan en Crimson Inc.

Overige activiteiten
Naast alle Bevrijdingsdag vieringen is het ook mogelijk om naar de laatste dag van de kermis op de Müllerpier te gaan of naar de laatste dag van het Circusstad Festival op het Schouwburgplein. Genoeg opties om de vrijheid te vieren op jouw manier.

Namens OPEN Rotterdam wensen wij jou een fijne Bevrijdingsdag 2019!

Bekijk hieronder hoe het er vorig jaar aan toe ging op het Bevrijdingsfestival in Het Park!

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter