Walk’in Rotterdam: burgemeester Aboutaleb laat de mooiste plekjes van de stad zien

Trek vandaag je wandelschoenen aan en ontdek wat de binnenstad allemaal te bieden heeft. Niemand minder dan burgemeester Ahmed Aboutaleb heeft voor de lancering van de gratis smartphone app, Rotterdam Routes, op eigen initiatief een wandelroute opgesteld. De burgemeester laat hiermee zijn Rotterdam zien.

Walk’in Rotterdam

Rotterdam Routes wil met de app inwoners en bezoekers stimuleren om meer meters door de stad af te leggen. Bij een levendige binnenstad horen immers veel mensen die de stad bezoeken, er langer blijven en veel van de stad zien.

Programma

Langs de wandelroute vinden allerlei activiteiten plaats, georganiseerd door verschillende Rotterdamse ondernemingen. De wandelaars kunnen allerlei cadeaus en kortingen krijgen door de opvallende blauwe markers te volgen die de route en ‘hot spots’ aangeven. Het start -en informatiepunt is op het Kruisplein bij restaurant Salt & Tasty. Je kunt hier vanmiddag vanaf 12:30 uur terecht voor de warming-up. Wil je er tiptop uitzien voordat je aan de wandelroute begint? Je kunt er zelfs je wandelschoenen laten ‘customizen’!

Foto van Bas Czerwinski