Ware cocktailhype treft Rotterdam

Er poppen volop cocktailbarren op in Rotterdam. De Mojito, de Sex on the beach en natuurlijk de klassieker Margherita worden ook buiten de zomer gretig weg getikt door de Rotterdammers.
Met zoveel keuzemogelijkheden is het essentieel om anders te zijn dan de anderen, vele cocktailbarren in de stad hanteren dan ook een thema. De zoektocht naar de meest Rotterdamse cocktail begint reporter Laurence in een jaren ‘50 pop-up cocktailbar in Kralingen. De jaren ‘50 ambiance is goed voelbaar, zo staan er barkrukken uit een oud casino en zijn de reusachtige bronzen slagtanden uit Spanje die pontificaal op de bar staan niet te missen. Daarnaast staat er een grote bak met platen die op verzoek op de platenspeler worden gelegd.

Een eeuw geleden diende de kelder onder het  hoofdkantoor van de Holland Amerika Lijn op de Kop van Zuid nog als technische ruimte, vandaag de dag kun je er in de stijl van Manhattan uit de jaren ’20 aan een elf meter lange bar genieten van een bijna sprookjesachtige cocktail.

Boven op het dak van het Groot Handelsgebouw, pal naast het Rotterdam Centraal, zit de eerste rooftopbar van Rotterdam. Deze bar heeft een exclusief tintje, want langsgaan kan alleen met een (gratis) membership, de bedoeling hiervan is om een community te vormen. Een bijzonder feitje: ze hebben 5 maanden na opening al een prijs binnen de Hospitality & Style Awards gewonnen: de Dare Devil Award, dit is dé prijs op het gebied van innovatie.