Warmte zoeken in de winter: dit is er te doen in Rotterdam

Van poëzie in Het Park en VR-belevingen tot dragqueens die sprookjes vertellen. Naast de welbekende kerstmarkten en de jaarlijks terugkerende schaatsbanen, is er enorm veel te doen in de stad.  Maar wat is er eigenlijk allemaal te doen? OPEN Rotterdam heeft de tofste activiteiten in de stad op een rijtje gezet! 

Historische tram omgetoverd tot Wintertram

Een bezoek aan de museum remise Kootsekade met een beker glühwein of warme chocolademelk en daarna een avondrondrit van 90 minuten in een museumtram door de verlichte stad vol versieringen. De opbrengst gaat naar het behoud van de historische Rotterdamse trams, bussen en metro’s, zodat de Wintertram jaarlijks terugkeert. Ook krijg je hier een souvenir zodat je zelfs na de Glühwein, het ritje zal herinneren!

Kootsekade 19, 21 tot en met 30 december 18.00- 20.00 of 19.45- 21.45 uur (met uitzondering van de kerstdagen). 

VR-experience LantarenVenster 

LantarenVenster zal vanaf 22 december VR-belevingen aanbieden. Hiermee zal de bioscoop één van de eerste drie bioscopen waar Virtual Reality een vaste plek krijgt in het filmprogramma. 

Otto Reuchlinweg 996, vanaf 22 december. 

Poëzie in het Park 

Woensdagmiddag 21 december neemt burgemeester Aboutaleb het eerste exemplaar van de dichtbundel Winter in ontvangst. Elk kwartaal vraagt Het Park om een bundel te schrijven, geïnspireerd op de plek. Dit keer is de Winterbundel aan de beurt. Naast de oud-stadsdichter van Rotterdam, Derek Otte, zal ook Ahmed Aboutaleb een gedicht voordragen. 

Baden Powelllaan 12, woensdag 21 december 14.30 uur. 

Schaatsen door het prachtige Rotterdam West 

Dankzij financiële bijdragen uit de wijk, komt er van 23 tot en met 28 december een mega schaatsbaan aan het Heemraadsplein. Deze baan is wel 500 vierkante meter. 

Heemraadsplein, Vrijdag 23 december 16.30 uur (opening). 

A drag Christmas Carol 

Ben jij nog op zoek naar een kerstavondactiviteit? A drag Christmas Carol is een kerstsprookje over een dragqueen die op kerstavond bezoek krijgt van drie geesten. Het verhaal wordt verteld in het Verhalenhuis Belvédère op Katendrecht. 

Rechthuislaan 1, zaterdag 24 december 18.00-23.00 uur.  

Schaatsen op de Bijenkorf

Vanaf vrijdag 16 december is het dak van de Bijenkorf Rotterdam veranderd in een verlichte wintertuin met een echte schaatsbaan. De schaatsbaan, met uitkijk over de stad, is er tot en met 13 januari 2023

Het dak van de Bijenkorf, elke dag geopend van 12.00 uur tot sluitingstijd.