Was jij erbij? Erfgoedlab DIG IT UP zoekt historisch materiaal van Holland Pop Festival

Erfgoedlab en galerie DIG IT UP, dat al bijna tien jaar op zoek gaat naar uniek Rotterdams erfgoed, is voor een expositie op zoek naar historisch materiaal van Holland Pop Festival. Het muziekfestijn vond vijftig jaar geleden, in de zomer van 1970, drie dagen lang plaats. Tienduizenden bezoekers maakten het festival destijds mee.
Het erfgoedlab werkt samen met de Centrale Bibliotheek aan een expositie en een programma over het historische festival, dat voor Nederland in die tijd een ongekend groot muziekfestijn was. Daarbij zoeken zij nog naar bezoekers, ooggetuigen en historisch materiaal. “Zo kunnen we het festival deze zomer opnieuw in de schijnwerpers zetten.”

Ervaringen delen
“Wij zoeken mensen die over hun ervaringen willen vertellen, met name mensen die een actieve rol hadden zoals stewards, mensen bij de eerste hulp, bouwers van het podium, leveranciers van eten en drinken, bezoekers die gratis binnen kwamen, enzovoort. Heb je een mooi verhaal te vertellen, uniek fotomateriaal of misschien zelfs voorwerpen die aan het Holland Pop Festival herinneren? Help ons dan”, roept DIG IT UP op.

Was jij erbij of heb je een verhaal over het festival? Het erfgoedlab vraagt iedereen die mee wil helpen een mail te sturen naar [email protected] onder vermelding van een telefoonnummer. “Dan bespreken we hoe we in deze periode het best je verhaal kunnen vastleggen of materiaal kunnen uitwisselen.”

Grondlegger DIG IT UP
Begin dit jaar liepen we mee met Evan van der Most, grondlegger van DIG IT UP. Sinds 2011 spitte hij door onbekend beeld- en geluidsmateriaal van Rotterdam om het te presenteren als uniek erfgoed van de stad, maar hij nam eind januari afscheid omdat hij het rustiger aan wilde doen.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat