Wasje draaien bij de benzinepomp aan de Vaanweg

Als je nou thuis geen wasmachine hebt, dan moet je natuurlijk naar de wasserette. Meestal zit die een paar straten verder gewoon in een woonwijk. In Charlois hebben ze sinds twee weken een nieuwe wasserette in de wijk op een wel heel bijzondere plek.
In tegenstelling tot wat de prijzen aan de pomp soms doen geloven, worden eigenaren van een tankstation niet bepaald rijk van de verkoop van benzine en diesel. Of de prijs nou €0.55 of €1.50 per liter is, per verkochte liter krijgt een pomphouder een vast bedrag. De winst moet dus uit andere verkopen komen. “Het korte wasprogramma duurt 30 minuten en het volledige wasprogramma ongeveer 45. In de tussentijd kunnen klanten in onze winkel wachten en van een kop koffie genieten of iets lekkers eten. Die combinatie moet voor ons voor winst zorgen,” aldus Martin van Tol. Samen met de hele familie beheert hij zes benzinestations in de regio Rotterdam en Den Haag. Op alle zes zijn inmiddels wasmachines neergezet.

Voor de bezoekers van de pomp op Zuid is de ‘wasunit’ even wennen: “Ik kwam aan rijden ik denk wat is dat nou?! Alsof je was mee gaat nemen naar de pomp en dan een kilotje gaat wassen,” aldus een vrouwelijke bezoeker. Een andere bezoekster geeft aan altijd thuis te wassen. Volgens eigenaar bestaat er bij andere pompstations van de familie soms een wachtrij voor de machines. Iets wat hij op Zuid ook verwacht op het moment dat ze er wat langer staan.