Series van OPEN Rotterdam/
Wat beweegt u?

Coronakilo’s, geen zin in elke keer hetzelfde ommetje. In beweging blijven was de afgelopen maanden niet voor iedereen vanzelfsprekend. Juist de ouderen moesten voorzichtig zijn met contacten, terwijl lichaamsbeweging zo essentieel voor hen is. Hoe blijven ouderen in beweging?

Jennie (94)

Jennie Harteveld is een van de oudste deelnemers van de sportlessen van Saskia van der Valk-Romeijn. Ze is 94 jaar en is ook buiten de sportles om actief. Zo kookt ze voor haar kleinkinderen, houdt ze zelf haar tuin bij en doet ze niet aan een traplift.

Jelle (82)

“Bewegen roept adrenaline op en je wordt er optimistisch van.” De 82-jarige Jelle Moerkerk beweegt al zijn hele leven. Elke dinsdag doet hij mee aan de sportlessen van Saskia van der Valk-Romeijn. In aflevering 2 van ‘Wat Beweegt U?’ vertelt hij waarom lichaamsbeweging belangrijk voor hem is.

Riet (81)

In de deze aflevering van Wat Beweegt U gaat sportdocent Saskia van der Valk-Romeijn langs bij de 81-jarige Riet von Rotz. Zodra de sportscholen weer opengingen, was Riet weer van de partij bij de lessen van StoelFit-instructeur Saskia van der Valk-Romeijn. Omdat bewegen gezond is, maar ook voor de gezelligheid. “Je kan hier lachen en als het nodig is helpen we elkaar met iets moeilijks”, legt Riet uit. “Het is hier fijn.”

Jennie (94)…

Jelle (82)…

Riet (81)…