Wat een nachtmerrie! Een enorme bijenkolonie voor je deur

Een bijenzwerm op de Willem Buytewechstraat in Delfshaven zorgt op de donderdagavond van 9 mei voor een wel heel bijzonder tafereel. Buurtbewoner Ria de Leeuw is er getuige van en maakte foto’s hoe de bijenzwerm door twee imkers wordt verwijderd. 

“Ik kwam de Haanstraat uitgelopen en toen zag ik het. Ik dacht: “Zo, dat is mooi!”  Ik stond aan de overkant te kijken, toen heb ik meteen een foto gemaakt. Een mooi gezicht en dat in Delfshaven, wat wil je nog meer?”, vertelt Ria aan de telefoon, met een Rotterdams accent.

De maand mei is de zwermmaand voor bijen. Dat komt door de ontwikkeling van het bijenvolk. Er wordt een nieuwe koningin geboren en die gaat met een gedeelte van het bijenvolk op zoek naar een locatie voor het stichten van een nieuwe kolonie.

Op zoek naar een nieuw huis dus, we weten allemaal hoe lastig dat kan zijn in Rotterdam. Daarom streek de bijenzwerm neer op een bankje in aan de Willem Buytewechstraat, om even ‘bij’ te komen. Gelukkig worden ze geholpen door twee imkers. Die gaan vast een mooi plekje voor ze vinden. 

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat