Wat is de toekomst van het Rotterdamse nachtleven?

“Rotterdam dreigt haar ziel te verliezen. Het nachtleven hangt aan een zijden draadje. De nachtcultuur is in gevaar. Het is code rood.” Het zijn enkele oneliners waarmee nachtraad N8W8 R’dam de noodklok luidt. De organisatie die zich inzet voor een bruisend nachtleven maakt zich ernstig zorgen over het nachtleven in Rotterdam, die erg getroffen is door de coronamaatregelen.

Daarom organiseerde de nachtraad op woensdag 14 oktober samen met Operator Radio twee gesprekken vanuit Weelde Rotterdam met wetenschappers, ondernemers en ervaringsdeskundigen over de huidige situatie van het nachtleven in de stad en waarom die zo belangrijk is.

Hoe moet het Rotterdamse nachtleven verder nu nachtclubs hun deuren voorlopig gesloten moeten houden? Wat is de waarde van de nachtcultuur in de stad? En wat zijn geschikte oplossingen voor het nachtleven, de live-muzieksector en evenementenmakers in deze coronacrisis? Het zijn allemaal vragen die voorbij kwamen.

Thys Boer van N8W8, de nachtraad van Rotterdam, vond de avond erg leerzaam en vond het goed om te zien dat professionals van Den Haag, Amsterdam en Rotterdam op een constructieve manier met elkaar in gesprek gingen. “Het belangrijkste wat ik ervan heb meegenomen is dat de sector enorm bereid en capabel is om mee te werken aan pilots.” Ook is Thys van mening dat er op korte termijn met de politiek besproken moet worden hoe deze onderzoeken gaan worden ingestoken en wanneer ze gaan plaatsvinden.

 

Nachtleven tijdens en na corona
Het online evenement ‘Nachtleven tijdens en na corona’ werd gemodereerd door Mirik Milan van VibeLab. Het eerste panel  tussen 19.30 uur en 20.30 uur bestond uit Julian Schaap van de Erasmus Universiteit, Berksun Çiçek van KLAUW en Linh Luu van Animistic Beliefs en Rbf.Linh.

Tijdens het tweede gesprek (tussen 20.45 uur en 21.45 uur) hadden Aziz Yagoub (Revolt), Naomi King (DJ Shanodin), Steven van Lummel (PIP Den Haag) en Edsard Ravelli (onderzoeker) het met elkaar over veilige en rendabele oplossingen voor de huidige situatie.

 

 

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?

Volg ons dan ook op onze social media kanalen

Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat