Wat is toch die plastic soep? Maritiem FESTIVAL TV leert je er alles over

Het Maritiem Museum organiseert ook dit jaar het jaarlijks terugkerende Maritiem Festival TV. Tussen vrijdag 4 en zondag 6 september gebeurt dat in een aangepaste vorm: helemaal ‘coronaproof’, met veel aandacht voor de duizelingwekkende hoeveelheid plastic die in oceanen belandt. Het thema van het festival is dit jaar dan ook de ‘plastic soep’.

Ieder jaar verdwijnt er tussen de 8 en 13 miljoen ton plastic in de oceaan. In een speciale uitzending van OPEN Rotterdam en het Maritiem Museum leer je meer over de acties die worden georganiseerd om dit probleem tegen te gaan. Zo gaat presentatrice Samantha Coleridge in gesprek met plastic-soep-pioniers die zich inzetten tegen het plasticprobleem.

Te gast in de uitzending van Maritiem FESTIVAL TV zijn Karin Hille van Plastic Whale, Hetty van der Linden, kunstenares en oprichter van Paint a Future, en Harry Muter, kapitein van zeeschip de Morgenster. Ook zal Samantha in de uitzending videobellen met plastic-soep-surfer Merijn Tinga. die van 31 augustus tot en met 15 september van Maastricht naar Schiermonnikoog aan het suppen is om aandacht voor het probleem te vragen.

Maritiem FESTIVAL TV
Maritiem FESTIVAL TV is vrijdag 4 september vanaf 20.00 uur te zien op het televisiekanaal van OPEN Rotterdam (Ziggo 36, KPN 1349) en onze livestream (www.openrotterdam.nl/live). De uitzending is ook live te volgen op de Facebookpagina van OPEN Rotterdam en op ons YouTube-kanaal.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?

Volg ons dan ook op onze social media kanalen

Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat