Wat te doen in Rotterdam dit Paasweekend?

OPEN Rotterdam wenst iedereen een Vrolijk Pasen! Een extra lang weekend vol gezelligheid in Rotterdam. Wat speelt er allemaal in de stad dit weekend? Wij zetten de laatste nieuwtjes en uitjes op een rij.

Wij luiden Pasen in met de nieuwe eierdop variant van Remco Lange. Hij veranderde, eerder al, het Depot Boijmans van Beuningen in een groot paasei. En dit jaar is hij weer zo creatief geweest. Wij zijn fan.

Pasen op het water
Dit weekend is er genoeg te doen in de stad. Heb jij weleens Pasen op het water gevierd? Dat kan nu. Op de SS Rotterdam wordt er een speciale paasspeurtocht georganiseerd om het schip en haar geschiedenis te leren kennen. Een combinatie van eieren zoeken en spannende opdrachten. Ook kan je aan boord van de Futureland Ferry, genieten van een uitgebreide lunch.

Plaswijckpark
In het Plaswijckpark verstopt de paashaas 18.000 paaseieren voor de kinderen. Op eerste en tweede paasdag kunnen kinderen tot en met 12 jaar paaseieren zoeken in het familiepark. Ook zijn er een zilver en goud ei verstopt. Als je deze eieren vindt kan je een prijs winnen. De paashaas is er zelf ook gezellig bij.

Swan Market
Op maandag tweede paasdag verandert de Parklaan in de Swan Market. Hier kun je allemaal handgemaakte spullen kopen. Er is ook eten, drinken en muziek. De Swan Market is al jaren een begrip in Rotterdam. In 2016 gingen wij naar de markt in de Van Nelle Fabriek.

Pasar Malam XL
In Rotterdam Ahoy vindt dit weekend de Pasar Malam XL plaats. De Pasar Malam is een grote Aziatisch (straat) markt. Er valt genoeg te kopen en er is altijd lekker eten. In 2018 gingen wij met de gebroeders Timisela naar de Pasar Malam. The Brothers Timisela traden op tijdens de Pasar Malam in Ahoy. Het creatieve duo is bekend geworden met het maken van theater- en filmproducties die gaan over Indonesische en Molukse identiteit, altijd met een positieve humoristische insteek.