Wat weten Rotterdammers van klimaatverandering?

De aarde warmt op en dit komt mede door de mensheid. Tijdens de klimaattop in Parijs heeft Nederland ingestemd met de afspraak om in 2030 49% minder CO2 uit te stoten dan in 1990. In 2050 moet dit zelfs 95% minder zijn. Hoe de uitstoot van broeikasgassen verminderd kan worden is nu de grote vraag.

Tijd voor Rotterdam om de mouwen op te stropen! “Rotterdam wacht niet op het landelijke klimaatakkoord. Als één van de meest vervuilende steden van het land, moeten we aan de slag”, staat op de website van Energieswitch010. Gemeente Rotterdam komt daarom met het initiatief om in samenwerking met Rotterdamse bedrijven en partners een een Rotterdams klimaatakkoord te sluiten.

In een reeks straatinterviews en online polls brengen we in kaart hoe Rotterdammers dit project zien. In aflevering 1 peilen wij de kennis van de Rotterdammers op het gebied van klimaatverandering.

Uit de straatinterviews is gebleken dat de meeste Rotterdammers zich wel bewust zijn van de klimaatverandering: “Het wordt steed s, warmer, het gaat harder regenen. Al dat soort dingen. Ja, er is wel wat aan de hand met de klimaat”, aldus een voorbijganger. Een andere voorbijganger geeft als raad: “wees wijs met water, gebruik zonnepanelen en wees duurzaam”.

Op social media geeft 71 procent aan zich wel bezig te houden met de klimaatverandering. Een nog hoger percentage van 78 procent maakt zich zelfs zorgen om de klimaatverandering. Ook kwamen de Rotterdammers op social media met de volgende oplossingen: boetes voor afval op straat gooien, zonnepanelen en wellicht kernenergie en gebruik maken van fiets en het ov.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter