Wat zijn toch die omhulde kunstwerken in Rotterdam-Noord?

Heb jij de drie nieuwe omhulde kunstwerken in Rotterdam-Noord al gezien? Op dit moment zitten er nog doeken overheen, maar aanstaande zondag worden ze onthuld. De kunstwerken zijn gemaakt door kunstenaars van RORO Buiten, een organisatie van beeldende kunstenaars die kunst in Rotterdamse publieke ruimtes toont.

Twee keer per jaar, in maart en september, onthullen de kunstenaars van RORO Buiten drie nieuwe kunstwerken in Rotterdam-Noord. Dat doen ze al vijf jaar lang en altijd op dezelfde locaties: aan de Bergselaan, aan de Bergwegplantsoen en bij café de Bel op de hoek van de Benthuizerstraat en Gerard Scholtenstraat. De kunstwerken die daar staan worden elk half jaar vervangen door nieuwe kunstwerken van het kunstenaarscollectief.


Het kunstwerk aan de Bergselaan.

Buurtbewoners zijn over het algemeen erg positief over de kunstwerken, zegt Koen Istha, wijkraadslid van het Liskwartier. “De kunstwerken zetten de bewoners op z’n minst aan het denken, vertellen ze mij vaak.” Hij kan nog niet vertellen wat voor werken zich onder de doeken bevinden. “Dat blijft een verrassing. Ook ik weet het nog niet.”

Optocht
Deze maand is het weer tijd voor een nieuwe editie kunstwerkonthullingen. En dat is elke keer een hele happening in de wijk met een optocht, hapjes, drankjes én muziek. Zondag 27 september vanaf vier uur ‘s middags gaan de kunstenaars en bezoekers van het evenement – die zich overigens moeten aanmelden – langs de drie kunstwerken voor de grote onthullingen.

De karavaan begint aan de Bergselaan waar het kunstwerk van Erik Sep staat. Vervolgens verplaatst het evenement zich naar het Bergwegplantsoen en wordt het kunstwerk van Kees Buckens onthuld. De optocht eindigt traditiegetrouw bij café de Bel. Daar wordt het kunstwerk van Tiwánee van der Horst opgeleverd.

In de toekomst wil RORO Buiten voor de verdere edities onderzoek doen naar uitbreiding richting het centrum van Rotterdam.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?

Volg ons dan ook op onze social media kanalen

Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat