Series van OPEN Rotterdam/
Waterwegverhalen

In 2022 vieren we dat de Nieuwe Waterweg 150 jaar geleden officieel werd geopend. In de podcast Waterwegverhalen gaan de journalisten Dore van Duivenbode en Inge Janse in gesprek met de Rotterdammers die wonen langs de rivier. Centraal staan de locatie, hoe de bewoners zich hiertoe verhouden en hoe ze tegen hun leefomgeving aankijken. De podcast wordt ook nog gekoppeld aan een specifieke wandeling in de vijf gebieden. Zodat iedereen de schoonheid van de rivier kan ontdekken. Met dank aan 150 Vooruit Nieuwe Waterweg.

Latif wil niets liever dan werken in de Schiedamse haven, maar kan alleen wachten

In de podcastserie Waterwegverhalen maken journalisten Dore van Duivenbode en Inge Janse vijf wandelingen met bewoners en gebruikers van de Nieuwe Waterweg. In deze aflevering lopen we met eind twintiger Latif door de Wilhelminahaven in Schiedam, de Syrische vluchteling en werktuigbouwkundige verblijft aan de Buitenhavenweg, op opvangboot De Nassau.

Sjoerd Schaap zou het liefst in Hoek van Holland blijven wonen

In de podcastserie Waterwegverhalen maken journalisten Dore van Duivenbode en Inge Janse vijf wandelingen met bewoners en gebruikers van de Nieuwe Waterweg. In deze aflevering lopen we met twintiger Sjoerd Schaap door Hoek van Holland, de kustplaats waar hij het liefst voor altijd blijft wonen, maar waar het voor starters vrijwel onmogelijk is om een huis te vinden. Wat doet het met een plek als de jongeren er vertrekken?

Het groene geheim van het Eiland van Brienenoord

In de podcastserie Waterwegverhalen maken journalisten Dore van Duivenbode en Inge Janse vijf wandelingen met bewoners en gebruikers van de Nieuwe Waterweg. In deze aflevering ontdekken we het groene geheim van Rotterdam: het Eiland van Brienenoord. Omgeven door de Nieuwe Maas en overschaduwd door de Brienenoordbrug leidt volkstuinder Marjolein Kronenburg ons rond.

Rozenburg: het groene schiereiland midden in de Rotterdamse industrie

In de nieuwe podcastserie Waterwegverhalen maken journalisten Dore van Duivenbode en Inge Janse vijf wandelingen met bewoners en gebruikers van de Nieuwe Waterweg. In de tweede aflevering bezoeken we Rozenburg met Marijke Sonneveld-Dijkman en wandelen we over de Landtong.

Het Noordereiland: een dorp midden in de stad

Inge: “Ik moest direct aan Fadi denken toen ik in mijn hoofd graafde naar wie ik op het Noordereiland wilde uitnodigen. Fadi is namelijk dé plek waar iedereen op het Noordereiland naartoe gaat. Dat komt niet alleen door het heerlijke, veelal zelfgekookte eten dat ze serveert. Fadi is de innemendheid zelve. Nooit boos, nooit geïrriteerd, altijd met een immense glimlach en met een groot hart. Fadi kent daardoor niet alleen dagjesmensen die het eiland aandoen, maar ook een grote schare vaste gasten van de vele kantoren die het Noordereiland rijk is.”

Latif wil niets liever dan werken in de Schieda…

Sjoerd Schaap zou het liefst in Hoek van Hollan…

Het groene geheim van het Eiland van Brienenoor…

Rozenburg: het groene schiereiland midden in de…

Het Noordereiland: een dorp midden in de stad…