Waylon geeft mini-concert in Media Markt Rotterdam

Waylon denkt bij Rotterdam al snel terug aan het Bevrijdingsfestival, waar hij eerder dit jaar de afsluiting van verzorgde op het Erasmuspodium. Afgelopen zondag kwam Waylon opnieuw naar de havenstad en gaf een mini-concert in de Media Markt aan het Binnenwegplein om zijn nieuwe album ‘Heaven After Midnight’ te promoten.

De songfestival-ganger speelde zijn nummers akoestisch onder begeleiding van twee gitaristen. “Ik vind dat heel leuk om te doen, liedjes terugbrengen naar de basis”. Of hij liever met een volledige band speelt of in deze intieme vorm vind hij moeilijk om te zeggen. “Hier is het wat vrijer, je kunt liedjes een andere vorm geven. Daarnaast geeft een live optreden met alle herrie er omheen een kick.” Met dit album hoopt Waylon een nieuwe weg in zijn muzikale carrière in te slaan: Countrymuziek.

“Het was ook prachtig wat er in de tussentijd gebeurde met The Common Linnets en het songfestival, maar voor mij was er behoefte om deze plaat aan de man te brengen omdat ik voelde dat dit iets is wat mij definieert als artiest en waar ik mee wil doorgaan”. Het liefst duikt Waylon meteen weer de studio in: “Ik heb nog genoeg materiaal liggen dus ik vind het wel weer tijd worden voor een nieuwe”, grapt hij.

Vanaf november begint Waylon weer met toeren. Tussen neus en lippen door liet hij ook iets vallen over een groot concert in onze stad: “In Januari zijn we weer in Rotterdam bij ‘De Vrienden van Amstel LIVE.’ Ik weet niet of ik dat mag zeggen, maar ik ben er in ieder geval bij!’