“We zouden de patiënt meer willen activeren”

Het is nu de Week van Zorg en Welzijn en daarom zijn we op zoek bij het Maasstad Ziekenhuis en het Erasmus MC. Zorgwerknemers helpen hier mee op het personeelstekort aan te pakken met innovatieve ideeën.
Het Maasstad ziekenhuis heeft meegedaan aan de ideeënwedstrijd Word RAATgevert. Medewerkers van zorginstellingen en studenten konden ideeën insturen om personeelstekorten in de zorg tegen te gaan. De acht winnaars hebben 10.000 euro ontvangen om hun plan uit te voeren. De winnaars zijn: ‘Generatiecoaching’, ‘Kans in de zorg met behulp van uitkering’, ‘Mentorschap’, ‘Costumer journey’, ‘Traineeships’, ‘Maasstad voedt beweging’, ‘Phileas’ en ‘Contact tussen onderwijs, onderzoek en praktijk doet boeien en binden’.

Maasstad voedt beweging zorgt ervoor dat patiënten worden geactiveerd: “Van liggen in bed wordt de patiënt niet beter. Daarmee pakt de patiënt meer de regie van zijn herstel. Als zorgmedewerker kom je meer toe aan de kern van je werk”, vertelt Maaike Spuij-Wassink, Geriatriefysiotherapeut van het Maasstad ziekenhuis.
Een andere winnaar is ‘Phileas’. Met deze game in een app worden zorgmedewerkers gestimuleerd om gezonder te leven.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter