Wednesday Night Skate keert terug na jaar afwezigheid

Gisteravond was het dan zover, na één jaar zonder de Wednesday Night Skate te moeten leven keerde het evenement dan eindelijk terug. Voor vele honderden mensen was het dé reden om de skates uit het vet te halen en de straten van Rotterdam over te rollen.

Eén van de mensen die maar al te blij was met het nieuws was Elsje Verlegh, die een bijzondere band heeft met skaten: “In mijn vrije tijd doe ik aan Rollerderby, een soort rugby ‘meets’ shorttracking en dan op skates. Het is geen voor de handliggende sport maar ik krijg er echt een kick van.”

Tijdens de Wednesday Night Skate gaat het er een stuk rustiger aan toe dan tijdens het zogeheten Rollerderby, maar dat mag de pret niet drukken: “Het is gewoon zo gezellig, samen met je vriendinnen (van de Rollerderby) met een drankje achteraf.”

En die meningen wordt door vele anderen gedeeld. Want wie langs het parcours staat, fietst of skatet ziet alleen maar lachende gezichten, een enkele onschuldige valpartij, en een karavaan gevuld met muziek en swingende skaters.

Ook achteraf blijft het op het Stadhuisplein nog lang onrustig, en volgens Elsje is het de opmaat voor nog vele woensdagavonden al skatend door de stad: “Het was eigenlijk weer veel te kort, maar ik ga er de volgende keer zeker weer bij zijn. Het is gewoon veel te leuk om over te slaan!”