Weekoverzicht 010 NU: Rotterdammers gaan massaal het het dak op, een bezoek aan de tandenfee, de eerste pinksterkermis en meer

Rotterdam was ook deze week weer zijn bruisende zelf. De week opende met het Pinksterweekend waarin de daken dagen plaatsvonden. De Rotterdammers genoten door weer en wind van prachtige uitzichten over hun stad. Onze eigen Zoë verfraaide haar schitterende lach door langs te gaan bij ’tandenfee’ Eliza en leerde zo meer over de kunst van toothgems. Rotterdammers konden naar de eerste pinksterkermis in het Prinsenpark. Studenten zamelenden kleding in om tegen armoede te strijden en het Boijmans van Beuningen ging de strijd tegen asbest aan tijdens de renovatie.

De daken van de Rotterdam waren weer open voor het grote publiek

Van vrijdag 3 t/m zondag 5 juni konden Rotterdammers vele daken van de stad op tijdens de jaarlijkse Dakendagen. Op plekken als de Delftse poort, het Nieuwe Instituut en Las Palmas werd er van het uitzicht bewonderd onder het genot van verschillende voorstellingen en optredens.

Tandenfee Eliza blinkt uit in het zetten van toothgems

Een enkel steentje of een hele tandenrij vol diamanten: toothgems ofwel tandjuwelen lijken weer in populariteit toe te nemen. De Rotterdamse Eliza Melachropoulos was op slag verliefd op de glimmende steentjes, begon haar eigen zaak ‘Roffa Gems’ en heeft klanten aan de lopende band.

Voor het eerst een pinksterkermis in Rotterdam

Voor het eerst was er een pinksterkermis in het Prinsenpark in Prinsenland. Na twee jaar konden de kermisexploitanten weer losgaan van 1 t/m 6 juni. Nico is de directeur van de kermis en hij vindt het prachtig dat ze weer kunnen draaien.

Studenten willen armoede bestrijden en zamelen kleding in op Mariaschool in Spangen

Drie studenten aan de Willem de Kooning Academie willen mensen die in armoede leven in Rotterdam te hulp schieten. Ze doen dat met een inzamelingsactie voor kinderkleding op de Mariaschool in Spangen.

Museum Boijmans van Beuningen verwijdert duizenden kilo’s asbest

Museum Boijmans is, zoals menig Rotterdammer weet, bezig met een omvangrijke renovatie. Een groot onderdeel hiervan is het verwijderen van ruim vierhonderdduizend kilo asbest. Een complexe ingreep, omdat bij de sanering zoveel mogelijk van het monumentale gebouw gespaard moet blijven.