Weekoverzicht 010nu: Chinees Nieuwjaar op een veilige afstand en wanneer spreek je iemand aan op intimidatie?

Dit is het weekoverzicht van de beste, leukste en mooiste 010nu reportages van deze week. Als je ze nog niet gezien hebt, kun je ze nu hier bekijken!

Vanwege het coronavirus wordt het Chinees Nieuwjaar dit jaar wederom niet op de traditionele manier gevierd op de West-Kruiskade, maar dat mag de pret niet drukken! Op twaalf verschillende locaties wordt deze belangrijke feestdag op veilige afstand alsnog gevierd.

Racen op de dijk en parkeren van auto’s op onveilige plekken, de bewoners aan de Nesserdijk in de Esch ervaren veel overlast van auto’s. Omwonende maken zich al jaren zorgen voor gevaarlijke situaties.

Waar heel veel mensen zich verveelden in deze coronatijd, vond Nilza Paris juist zichzelf en ontdekte ze haar talent: schilderen. Zij maakte sinds de uitbraak van het coronavirus honderden werken in haar woning aan de Kruiskade.

Volgens een onderzoek van het CBS wordt twee op de drie jonge vrouwen wel eens lastiggevallen op straat. De gemeente Rotterdam wil al langere tijd BOA’s inzetten om naroepen tegen te gaan, maar dit mag niet van de rechter. Wij vragen Rotterdammers waar volgens hen het verschil zit tussen een compliment en intimidatie