Weekoverzicht 010nu: Feyenoord speelt finale Conference League en Pita is eerste dove tattooartiest in Rotterdam

Deze week stond Rotterdam in het teken van de finale van de Conference League waarin Feyenoord het opnam tegen AS Roma. Een andere belangrijke wedstrijd is de Miss Curve Verkiezing, waarin de Rotterdamse Roxana het ver heeft weten te schoppen. En Pita laat zien dat een gehoorbeperking niet in de weg hoeft te staan om je dromen achterna te gaan.

Spanning voor de Feyenoord-wedstrijd

De 73-jarige Feyenoord-fan Joop kan door de spanning voorafgaand aan de finale van afgelopen woensdag maar moeilijk een hap door zijn keel krijgen. Voor elke wedstrijd versiert hij zijn balkon aan de Putsebocht met Feyenoord-vlaggen. Naar het stadion gaat hij niet meer: “Op mijn leeftijd gaat mijn hart tekeer.”

Amber blokkeert samen met Extinction Rebellion het Weena

‘Rebellen’ van Extinction Rebellion (XR) blokkeren op 24 mei een tijd lang het Weena om actie te voeren tegen het gebruik van ‘fossiele brandstoffen’. De 23-jarige Amber is al een tijd lang actief binnen XR. Hen vindt het belangrijk om actie te voeren en zo bewustwording te creëren bij de burger.

Pita is Rotterdams eerste dove tattooartiest

Pita is doof geboren en het is om die reden lastig om werk te vinden. Dat weerhoudt haar er alleen niet van om haar droom achterna te gaan en de eerste dove tattoo-artiest van Rotterdam te worden. Thuis kijkt ze video’s en artikelen om het vak te leren en uiteindelijk krijgt ze bij EMPIRE INK in Crooswijk de kans om daadwerkelijk aan de slag te gaan.

Rotterdamse Roxana in de finale van de Miss Curve

De Rotterdamse Roxana staat in de finale van de Miss Curve verkiezing Nederland. Ze wil een rolmodel zijn voor andere vrouwen en laten zien dat een maatje meer ook mooi is. Haar dochter gaf Roxana stiekem op, omdat ze vond dat haar moeder wel wat aan haar zekerheid kon werken.

Tot volgende week!