Weekoverzicht 010nu: Onhoorbare gedichten op Poetry International en op zoek naar de leukste roze ontmoetingsplekken in de stad

Deze week nam OPEN Rotterdam een kijkje bij het Poetry International-festival waar het collectief Kitchen’s Light optrad met poëzie voor doven en slechthorenden. Op Katendrecht werd gerepeteerd voor de voorstelling Angry Young Men waarin het verhaal wordt verteld over hoe het gevoel van veiligheid invloed kan hebben op de keuzes van jongeren. En deze week was de aftrap van Pride. We gingen op zoek naar de leukste roze ontmoetingsplekken in de stad.

Onhoorbare gedichten van collectief Kitchen’s Light op Poetry International
Poëzie die je niet kan horen maar kan zien. Bij Poetry International stond afgelopen weekend het dichterscollectief Kitchen’s Light op het podium. Een groep dichters die bestaat uit doven en slechthorenden die er ‘signed word’-optredens deden. In tegenstelling tot de andere optredens op het festival was het er in deze zaal muisstil.

Dansfeest voor alleen vrouwen: ‘Kan gewoon aantrekken waar ik zin in heb’
Lara de Vleesschhouwer organiseerde in april dit jaar de eerste editie van Pretty Girls Like Trap Music. Een dansfeest voor alleen vrouwen, omdat ze een feestje in een veilige omgeving wilde creëren. Afgelopen weekend was het tijd voor de tweede editie in De Doelen.

Voorstelling Angry Young Men extra bijzonder door jongeren uit Rotterdam-Zuid
Op Katendrecht wordt er door theatergezelschap Wat We Doen gerepeteerd voor Angry Young Men, een voorstelling waarin het verhaal wordt verteld over hoe het gevoel van veiligheid invloed kan hebben op de keuzes van jongeren. Voor en na de voorstelling spreken jongeren het publiek aan en delen ze hun persoonlijke verhaal op een theatrale manier. Ook is er een podcast waarin het centrale thema wordt besproken van het hele project: veiligheid en onveiligheid in de wijk.

Leukste Roze ontmoetingsplekken in Rotterdam: Ferry en De Regenboog
De Rotterdam Pride is begonnen met als hoogtepunt Roze zaterdag op zaterdag 18 juni. Maar waar moet je eigenlijk zijn als gay in de stad Rotterdam? En, zijn dat er genoeg? Onze verslaggever ging op onderzoek uit en kwam terecht bij de Regenboog op de van Oldebarneveldtstraat en de Ferry op de Westblaak.

Tot volgende week!