Weekoverzicht 010nu: Pop-up fotoexpositie Tarwebuurt en Ria in actie tegen betaald parkeren

Er is weer veel gebeurd deze week. Van Ria die tegen het betaald parkeren in de stad opstaat en een demonstratie bij ’s werelds grootste Zara filiaal in het centrum van Rotterdam.

“Pop-up foto-expo in Tarwebuurt: ‘Wij willen laten zien dat deze wijk zo moet blijven’ “
Ruim 150 oude woningen in de Tarwebuurt dreigen te worden gesloopt. De bewoners komen in verzet en gaan koste wat kost de sloop in hun geliefde Tarwebuurt tegen. Lia Elzinga, woont al 50 jaar in de Tarwebuurt en staat op de barricade. Onlangs realiseerde ze samen met de SP Rotterdam een pop-up foto-expositie in de buurt waarin ze de wijk van het heden, verleden en toekomst toont. ‘Wij willen laten zien dat deze wijk zo moet blijven’

“Ria komt in actie tegen uitbreiding van tijden betaald parkeren”
De gemeente Rotterdam heeft de tijden van betaald parkeren uitgebreid in een aantal wijken in de stad. Zo is ook Ria in Kralingen de dupe en moet zij in plaats van tot zes uur ‘s avonds nu tot elf uur ‘s avonds betalen. Ze heeft daarom meer dan 4.000 handtekeningen verzameld en besloten om gebruik te maken van haar inspreekrecht bij de gemeente.

“Nieuwe generatie aan het roer van oliebollenkraam Spinozaweg”
Soesha begon op haar zestiende al met oliebollenbakken in de kraam van haar ouders aan de Spinozaweg. Een paar jaar geleden heeft ze de kraam overgenomen en sinds dit jaar staat er een nieuwe, grotere oliebollenkraam. Ze is nog relatief jong en is van Thaise afkomst, wat voor sommige mensen voor verbazing zorgt. Medewerker Jaap wordt soms aangezien voor de eigenaar van de oliebollenkraam. “Ow, is dit jouw kraam?”, werd haar dezelfde ochtend nog gevraagd.

“Demonstratie bij opening grootste Zara ter wereld: ‘We proberen vooral bewustzijn te creëren’ “
Niet iedereen is het eens met de opening van het grootste Zara filiaal ter wereld in het centrum. Vrijdag 17 november opende het filiaal om 10.00 uur haar deuren. Palestine Solidarity Rotterdam stond ‘s ochtends bij de ingang om flyers uit te delen.