Weekoverzicht 010nu: queens én kings bereiden zich voor op Zomercarnaval en begrijpen Rotterdammers de boerenprotesten?

De zomer is losgebarsten en dat betekent dat het Zomercarnaval dichterbij komt. We keken deze week hoe de queens én kings zich voorbereiden. Verder liet de Rotterdamse modeontwerper Rosalie Key ons zien hoe haar fashiondebuut in Hollywood eraan toeging, kunnen inwoners van Delfshaven die het niet breed hebben gebruikmaken van een openbare koelkast en bracht Buurtcamping BoTu de inwoners van Bospolder-Tussendijken in de vakantiestemming. En verslaggever Lauren ging op pad naar de Achterhoek om te onderzoeken of Rotterdammers begrip hebben voor de boerenprotesten.

Nog een paar weken en dan is het eindelijk zover, Zomercarnaval Rotterdam. Met als hoogtepunt de grote carnavalsparade, de hele dag dansen, mensen, muziek en nog veel meer. Voor het eerst wordt er naast de Queen ook een King uitgekozen. Hoe houden de Queens en Kings de hele dag dansen vol? Wij vroegen het de professionals tijdens de Royalty Election in de Doelen.

Klooster Oude Noorden is de basis van Rotterdamse modeontwerper Rosalie Key. The Lumiere Runway Fashion Show in Los Angeles ziet potentie in de 26-jarige fashionmagnaat en laat haar tien ontwerpen tonen tijdens de show. Naast het catwalkevent is Rosalie ook druk met shoots voor haar collectie door heel Los Angeles. Ze liet ons deze week zien hoe het eraan toe ging tijdens haar fashion debuut in Hollywood.

Inwoners van Delfshaven die het niet breed hebben kunnen sinds kort gebruik maken van een openbare koelkast op de 1ste Schansstraat. De initiatiefnemers helpen niet alleen Rotterdammers die financieel in de knel zitten maar gaan zo ook voedselverspilling te lijf.

Dat het ultieme vakantiegevoel echt niet alleen over de grens is te vinden, hebben inwoners van Bospolder-Tussendijken afgelopen weekend wel heel dichtbij kunnen ervaren. Het dakpark aan de Vierhavensstraat veranderde namelijk drie dagen lang in Buurtcamping BoTu.

Kan de stadse mens uit Rotterdam begrijpen waarom de boeren protesteren? Of is het een ver-van-je-bedshow? Om daarachter te komen verliet OPEN-verslaggever Lauren de stad en reisde ze naar de Achterhoek. Daar wonen boer Henk Oonk en Rutger van Lier, beide actievoerders.

Tot volgende week!