Weekoverzicht 010nu: Vaisakhi vieren in tempel en Oekraïense Angelina brengt karaoke terug

Het was een week met prachtig weer en daar genoten Rotterdammers volop van! Hoe ze dat deden? Dat zetten wij hier voor je op een rij!

Gagan viert Vaisakhi in Sikh Tempel in Kralingse Veer
Het was dit weekend Vaisakhi. Een van de belangrijkste dagen binnen het sikhisme. Wij volgden Gagan Deep, een 22-jarige sikh, die de dag in de tempel in Kralingse Veer vierde.

Speciaal straattheaterstuk ter viering van 95 jaar Pameijer in Rotterdam
Het is ruim 95 jaar geleden dat de Rotterdamse psychiater dokter Pameijer de ‘Rotterdamsche Vereniging ter behartiging van de Maatschappelijke Belangen van Zenuw- en Zielsziekten’ oprichtte. De basis van het huidige Pameijer. De zorginstelling vroeg aan Theater Babel Rotterdam een speciale jubileumvoorstelling te maken. Op de zonnige dinsdagmiddag 19 april was de eerste voorstelling aan het Eendrachtsplein.

Tennisbaan Over de Schie dreigt te verdwijnen
Tennispark Over de Schie moet mogelijk plaats maken voor woningbouw. De vereniging telt zo’n 300 leden die nog tot april 2023 kunnen blijven tennissen, maar wat er daarna met de plek gebeurd is nog onzeker.

Officiële start voor de nieuwe 39 wijkraden van Rotterdam
Woensdag 20 april zijn de nieuwe wijkraadsleden geïnstalleerd op het Stadhuis door burgemeester Aboutaleb. Na het afleggen van de eed of de belofte tegenover de burgemeester gaan alle wijkraden ’s avonds voor het eerst vergaderen.

Angelina ontvlucht oorlog Oekraïne en zet karaoke-avond terug op de kaart in POING
De Oekraïense Angelina ging vijf jaar geleden met vakantie naar Rotterdam en raakte op een woensdagavond verzeild in een karaoke-avond in het toenmalige BAR. Nu 5 jaar later is ze vanuit Kyiv gevlucht voor de oorlog en kwam ze weer uit in Rotterdam. Sindsdien is BAR nu POING en waren de karaoke-avonden ook verleden tijd. Angelina heeft daar eigenhandig verandering in gebracht.