Wel of niet kijken naar WK in Qatar op grote beeldschermen? ‘Dat zijn heel heftige beslissingen’

Zoë Pinto E Neto

Ondernemer Anil Jagroep, die als lid van de stichting BIZ winkelstraten in de stad helpt, vreest voor andere ondernemers, naar aanleiding van de wensen van GroenLinks Rotterdam om het uitzenden van het WK in Qatar op grote beeldschermen te verbieden. “Op dit soort dagen draaien zij hun dubbele omzet.”

Over het Wereldkampioenschap voetbal in Qatar valt genoeg te vinden. Moet Nederland eigenlijk wel meedoen? Hoe gaat Qatar om met mensenrechten? Moeten wij dit toernooi wel uitzenden in Nederland? Terechte vragen, maar wel met eventuele flinke gevolgen voor horecagelegenheden. Een moeilijke kwestie, vindt ook ondernemer Anil Jagroep. “Voor horecazaken zijn dit belangrijke evenementen. Zeker in tijden van de nasleep van corona, flinke energieprijzen en inflatie hebben ondernemers deze inkomsten hard nodig. Vanuit het ondernemershart kun je dat niet laten schieten. Elk biertje dat je kan verkopen, wil je verkopen.”

‘Het leeft nog niet echt’
Er is nog geen definitieve beslissing over gemaakt. Een uitkomst zou ook kunnen zijn dat de gemeente deze grote schermen niet faciliteert, waardoor horecagelegenheden hier enorme bedragen voor neer moeten leggen. Maar Anil ziet in zijn ondernemerskringen nog geen paniek. “Ik hoor nog geen geluiden van een eventuele boycot. Het leeft nog niet echt bij de winkelstraten.”

Anil hoopt dat de grote schermen uiteindelijk wel zullen komen. “Natuurlijk is het een gevoelig onderwerp, maar vanuit het ondernemershart gezien zijn deze evenementen te belangrijk. Het niet uitzenden van die WK-wedstrijden, dan kan je net zo goed je deuren sluiten.”

Werk jij als horecaondernemer en weet jij al wat je gaat doen rondom het uitzenden van de WK-wedstrijden in Qatar? Of bent u een begane lezer met een mening over hoe de gemeente dit samen met de ondernemers zou moeten oppakken? Stuur dan een mail naar: [email protected]

Sinds deze week zijn er oranje vlaggetjes te zien op de Oude Binnenweg. We vroegen Rotterdammmers wat zij daarvan vinden.