Wereldberoemde choreograaf Adam Parson geeft les in Rotterdam

De Amerikaanse danser en choreograaf Adam Parson heeft onder andere opgetreden in het Witte Huis en gedanst voor Prince. Het is dan ook een grote eer dat hij nu in Rotterdam is om danslessen te geven.

Adam Parson begon pas op zijn 26e met dansen nadat zijn zus hem had meegenomen naar een les. Hij werkte als computerprogrammeur, maar besloot dat op te geven. En dat heeft hem geen windeieren gelegd. Hij heeft met de groten der aarde gewerkt: “Ik had het geluk om in het Witte Huis op te treden voor Bill Clinton. Ik heb met Prince opgetreden en dat was één van de beste klussen die ik ooit heb gedaan, omdat hij zo’n geweldige artiest en persoon is”.

Adam heeft ook wat minder gewoonlijke klussen gehad. Hij speelde in de razend populaire serie Power Rangers: “Ik was een Power Ranger. Ik was de blauwe Power Ranger. Daardoor heb ik de wereld over gereisd. Dat was geweldig. Ik heb veel plezier gehad”. Hij geeft op dit moment les over de hele wereld en is docent aan de Edge Performing Arts Center en American Music and Dramatic Arts in Los Angeles.

Lars Wettmann van Artship volgde tien jaar geleden een les bij Adam in Los Angeles en ze hielden contact. Twee jaar geleden haalde Lars Adam al naar Nederland en hij werd verliefd op Rotterdam: “Ik hou van de stad. Toen ik eerst naar de stad kwam, wist ik niks. Het eerste wat ik zag waren de Kubuswoningen. Ik dacht: ‘wat is dat?’. Ik keek door de hele stad naar de verschillende architectuur. Ten eerste werd ik daar verliefd op. Ten tweede werd ik verliefd op het eten. Ten derde werd ik verliefd op de mensen”.

In zijn lessen wil hij altijd de nadruk leggen op het positieve en op wat mensen wél kunnen: “Loop nooit naar buiten met: ‘wat heb ik verkeerd gedaan?’. Denk: ‘wat heb ik goed gedaan?’. Zo groei je. Je wil jezelf niet naar beneden halen. Dat doet de wereld al. In mijn les draait alles om meer over jezelf leren en wat je met jezelf wil. Alles wat je in mijn les doet is goed. Zo groei je”.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter