Wereldkampioenschap Triathlon 2017 naar Rotterdam

De Executive Board van de International Triathlon Union (ITU) heeft besloten om de Grand Final van de World Triathlon Series 2017 te houden in Rotterdam. Ook werd aan Rotterdam voor 2016 een internationale ITU-wedstrijd toegewezen. Naast Rotterdam was Lausanne één van de kandidaatsteden voor het WK.

De Grand Final wordt op televisie uitgezonden in 160 landen en had in 2013 een bereik van 43 miljoen kijkers. Het WK 2017 in Rotterdam zal plaatsvinden in de maand september en namens de stad zorgt Rotterdam Topsport voor de begeleiding en coördinatie.
Sportwethouder Adriaan Visser reageerde enthousiast op de toewijzing aan Rotterdam. ”Een prachtig nieuw evenement op de Rotterdamse sportkalender en een geweldige stimulans voor de triathlonsport en voor de Nederlandse Triathlon Bond (NTB). De triathlon is een Olympische tak van sport die zich nationaal en internationaal snel ontwikkelt en Rotterdam biedt met de stad een uniek podium voor deelnemers, toeschouwers en media. De basissporten zwemmen, fietsen en hardlopen kunnen in verschillende afstanden bovendien goed worden ingepast in onze school- en sportstimuleringsprogramma’s.”