Wereldpremiere van Japanse disco-pop-performance

Rotterdam had een wereldpremière tijdens het IFFR met de performance van Miss Revolutionary Idol Berserker: een Japanse disco-pop-performance genaamd Totes Adorbs Hurricane. Vrijdagavond ging deze show in première in Lantaren Venster: deze zaterdag is de show nog te zien om 13.00 uur, 17.00 uur en 21.00 uur. 

De performances van Miss Revolutionary Idol Berserker worden omschreven als ‘hysterisch’, met veel kleur, chaos, geluid, dans, glitter, kostuumwissels en vijftig kilo aan confetti. Ook in Rotterdam was dat het geval, waarbij Lantaren Venster voor bijna drie kwartier het podium was voor één groot feest, waarbij de meer dan twintig dansers perfecte choreografieën uitvoerden en uiteindelijk de show eindigde met het publiek op het podium en de artiesten applaudisserend.

De shows van Miss Revolutionary Idol Berserker zijn zowel een eerbetoon aan de Japanse jeugdcultuur als kritiek op het obsessieve superfandom waarmee Japanse popidolen worden omringd. Tijdens de show worden er talloze referenties gemaakt richting anime, strips, internet en andere popcultuur.
 
Wij gingen live op Facebook. Bekijk ons live-verslag terug!

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat