Werkzaamheden Meent beginnen aan fase 2

Vanaf deze week werkt gemeente Rotterdam aan een nieuwe inrichting van de Meent tussen de Meentbrug en de Coolsingel. De werkzaamheden duren tot en met februari 2016.

Dit deel van de Meent krijgt een natuurstenen bestrating, bredere stoepen, er worden bomen geplant en parkeerplaatsen worden verplaatst naar één zijde. De oude riolering en de kabels- en leidingen worden vervangen. Ook wordt de Meent een 30km zone.

Deze week vinden de voorbereidende werkzaamheden plaats, zodat volgende week het verkeer kan worden omgeleid. De werkzaamheden worden gefaseerd uitgevoerd, zodat de Meent altijd bereikbaar blijft voor verkeer.

Wethouder Adriaan Visser (financiën, binnenstad, cultuur en sport): “De Meent is één van die straten waar we bezoekers willen uitnodigen om er nog langer blijven, om te genieten van de vele terrasjes en winkels, zodat de binnenstad een “Citylounge” wordt. We maken deze straat, die al veel kwalitatief goede winkels telt, nog aantrekkelijker voor bewoners, bezoekers en bedrijven. Nadat in 2012 het eerste deel van de Meent is opgeknapt, gaan we nu met het andere deel aan de slag.”