Wessel Klootwijk draagt zijn gedicht voor uit dichtbundel ‘Lockdown’

Tien getalenteerde Rotterdamse woordkunstenaars maakten voor stichting Droom en Daad en voor Poetry International een dichtwerk over de coronaperiode die sinds maart dit jaar het leven van alle Rotterdammers heeft veranderd. Een aantal van die gedichten dragen de dichters zelf voor. Dit keer is het de beurt aan Wessel Klootwijk met zijn gedicht ‘Tot in de lengte van dagen’.

Wessel Klootwijk is stadsgids, schrijver en performer. In zijn werken gebruikt hij de stad als decor en met zijn werken wil hij zorgen voor verbinding. Hij schrijft over dingen die vaak onbewust voorbijgaan.

Lockdown
In de dichtbundel ‘Lockdown’ vangen de jonge Rotterdamse dichters hun gedachtestroom in een gedicht dat later wel eens een bijzonder document kan blijken van de eigenaardige tijden waarin de mensheid sinds de uitbraak van de coronapandemie verkeert.

Klanten van Rotterdamse boekwinkels en bezoekers van bibliotheekfilialen krijgen de bundel ‘Lockdown’ vanaf 20 november a.s. cadeau. Vanaf 23 november is bij OPEN Rotterdam een voordracht van vijf van de tien gedichten te zien.

Kijk op www.poetry.nl om te zien bij welke boekwinkels de dichtbundel te verkrijgen is.