Westelijke toegang naar metrostation Eendrachtsplein tijdelijk afgesloten door kapotte roldeuren

Wie met de metro een bezoek doet aan Bureau Eendracht moet de komende tijd een stukje omlopen. De overdekte toegang naar het metrostation naast het oude politiekantoor aan het Eendrachtsplein, waarin ook de redactie van OPEN Rotterdam huist, is dicht.

“Naar verwachting doet de installatie het weer binnen 25 werkdagen”, las een van onze redacteuren op een briefje van het onderhoudsbedrijf KONE. Na een telefoongesprek met het bedrijf achter de werkzaamheden, blijkt dat er niet “25W” maar “ZSM” (zo spoedig mogelijk) op het briefje stond geschreven.

“Het was donker en ik heb het misschien wat slordig geschreven.” KONE monteur Roy schreef het briefje in alle haast in de avond van 30 januari nadat hij had geconstateerd dat het eindstel van de roldeur, daar waar de beglazing in hangt, aan een kant los hing. “Ook de draagrollen zijn verrot”, vertelt monteur Roy aan OPEN Rotterdam. Om de veiligheid te waarborgen heeft Roy daarom de glazen roldeur dichtgemaakt. Met de roldeuren wordt het metrostation ‘s nachts afgesloten. De schermen zijn van Duitse makelij maar dat kon niet verhinderen dat ze nu toch zijn vastgelopen. De reparatie kan nog zeker een week duren omdat de te vervangen onderdelen bij de fabrikant in Duitsland zijn besteld.