Wetenschappers presenteren onderzoeksresultaten tijdens Science Hotel

Tijdens het wetenschapsfestival Science Hotel ontmoeten wetenschappers en publiek. Wetenschappers presenteren onderzoeksresultaten en publiek kan erop reageren. Zo zien we hoe zeer de onderwerpen leven bij het publiek.

Een van de onderwerpen was Feyenoord. Daar kan natuurlijk iedereen over meepraten en zeker als het gaat over het kampioenschap.
“25% kans op kampioenschap voor Feyenoord”, aldus onderzoeker Jan van Ours. Dit betekent dat de club een keer in vier jaar kampioen zou worden. Het publiek vond de wetenschapper te optimistisch. Maar de wetenschapper doet de uitspraak na de begroting van de Rotterdamse club naast andere begrotingen te hebben gelegd.

Een ander onderwerp was privacy. Vivien Butot en Freek de Haan doen onderzoek naar privacy management in smart cities. Het lijkt misschien leuk dat steden smart zijn, maar dat zorgt er ook voor dat er veel data van je verzameld wordt als je bijvoorbeeld in de stad rondloopt. Soms is dat voor veiligheid, maar soms voor commerciële doeleinden. “Overzicht hierin is moeilijk en een keuze maken al helemaal”, aldus de onderzoekers.

 
Onderzoeker Famke Molenberg doet onderzoek naar wat mensen belangrijk vinden in hun omgeving als het gaat om hun gezondheid. Rotterdammers vinden groen in hun woonomgeving het belangrijkst als het gaat om gezondheid.

 
Daarnaast is tijdens een debat besproken of zo’n festival elitair is of niet. “Wetenschap blijft toch altijd wel een beetje elitair.” Volgens journalist en moderator van de avond Geert Maarse is dit festival een goede poging van de universiteit om stad en wetenschap te verbinden, maar mag altijd meer.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter