Wethouder Eerdmans: Binnen vier jaar een schoner Rotterdam

Wethouder Joost Eerdmans (Veiligheid, Handhaving, Buitenruimte, Dierenwelzijn en Bestuurlijke Vernieuwing) heeft aan Stadhuis OPEN verteld wat zijn doelen zijn. Hoe wil de wethouder zorgen voor meer veiligheid in Rotterdam? Jan Middelkoop voelde de wethouder aan de tand.
De wethouder wil dat Rotterdammers vanaf dit jaar minder belasting betalen. ‘’De lasten voor Rotterdammers moeten omlaag.’’ Ook wil hij een tegenprestatie geven aan mensen in de bijstand om ervoor te zorgen dat er minder mensen in de bijstand moeten leven.

De veiligheid in Rotterdam is voor Eerdmans heel belangrijk. Jeugdoverlast, woonoverlast, wijkveiligheid, verkeersveiligheid en het ‘Schoon en Heel’-portefeuille zijn de punten waar hij zich mee bezighoudt. Burgerparticipatie, oftewel politiek 2.0 moet volgens de wethouder meer gebruikt worden om de stad schoner te krijgen. ‘’Er komt een boeteverhoging voor zwerfvuil, want binnen vier jaar moet Rotterdam veel schoner zijn.’’

Verder wil Eerdmans ouders meer betrekken bij jeugdoverlast en moet het belang van slachtoffers voor die van de daders komen. Wil je meer weten? Luister dan nu het volledige interview met wethouder Joost Eerdmans terug.