Wethouder Hugo de Jonge: Sociale vaardigheden van leerlingen verbeteren

Wethouder Hugo de Jonge (onderwijs, jeugd en zorg) heeft aan Stadhuis OPEN verteld wat zijn plannen zijn. Hoe wil de wethouder het onderwijs in Rotterdam verbeteren? Jan Middelkoop ging in gesprek met Hugo de Jonge.
De wethouder wil vrijwilligerswerk meer gaan promoten om eenzaamheid in Rotterdam tegen te gaan. Het faciliteren van bewonersinitiatieven is hier ook een onderdeel van. Hugo wil mensen op deze manier samen laten komen, zodat zij belangrijke dingen kunnen doen in wijken.
De Jonge wil ook investeren in lessen voor sociale vaardigheden voor leerlingen, zodat zij beter weten hoe zij bijvoorbeeld moeten solliciteren voor een baan of stage. ‘’Er is een onderwijsplan met de focus op hogere onderwijsresultaten.’’ Op deze manier wil de wethouder het onderwijs in Rotterdam verbeteren.
Verder is er in de zorg momenteel minder werkgelegenheid. ‘’Rotterdam wordt ouder en daarom zal de behoefte aan zorg toenemen.’’ De Jonge wil daarom dat er betere zorg komt in Rotterdam. Wil je hier meer over weten? Luister dan nu het volledige interview met wethouder Hugo de Jonge terug.