Wethouder Visser: Meer bezoekers naar de binnenstad trekken.

Stadhuis OPEN is weer terug bij OPEN Rotterdam! Nu het uitgewerkte collegeprogramma er ligt, inclusief begroting, is het tijd om alle wethouders aan de tand te voelen. Wethouder Adriaan Visser (financiën, cultuur, sport, binnenstad) mocht het spits afbijten. Wat zijn de plannen van de wethouder voor de stad de aankomende jaren? Jesse Schreuders voelde hem aan de tand over de toekomst van de binnenstad en het nieuwe cultuurplan. 

Hoog op de agenda van de wethouder staat meer mensen naar de binnenstad verleiden. De wethouder is ambiteus en wilt tien procent meer bezoekers naar de stad trekken. Dit past binnen het plan om de binnenstad economisch sterker te maken. Hij zegt hier wel bij dat de gemeente ook in de rest van de stad blijft invensteren. 

Verder is er goed nieuws voor cultuur: “We hebben wat betreft bezuiningen op cultuur wel de bodem bereikt. Met het nieuwe cultuurplan willen we vooral kijken hoe culturele instellingen beter kunnen samenwerken. Je ziet nu nog te vaak dat instellingen elkaar beconcuren met diverse tentoonstellingen. In de toekomst moet de programmering elkaar versterken inplaats van afstoten”, alsdus de wethouder. Op het gebied van Sport staan er ook een hoop veranderingen voor de deur. Wil je daar meer over weten? 

Luister dan nu het volledige interview met Wethouder Adriaan Visser terug.