Wethouder Wijbenga is resoluut: Retourette gaat dicht

Recyclepunt Retourette op de Nieuwe Binnenweg dreigt aan het einde van november de deuren te moeten sluiten. De gemeente wil het afvalinzamelingspunt niet meer financieren, omdat “de baten van deze vorm van afvalscheiding niet opwegen tegen de lasten.” Dat zei wethouder Bert Wijbenga tijdens de actualiteitenraad van 21 november.
Volgens de wethouder draait het recyclepunt elk jaar 80 duizend euro verlies en dat vindt hij te veel geld voor het initiatief. Hij wijst op de campagne ‘Van Zooi naar Mooi’, waarin Rotterdammers worden aangezet om na te denken over circulair gebruik van afval. Dat levert volgens hem relatief meer op dan initiatieven als Retourette.

Wijbenga reageert daarmee op vragen van GroenLinks-raadslid Astrid Kockelkoren. Het raadslid had aangevraagd om tijdens de actualiteitenraad over de kwestie te praten naar aanleiding van de onvrede bij buurtbewoners over de sluiting. De handtekeningenactie van buurtbewoner Thomas Körtvélyessy voor behoud van Retourette is inmiddels al meer dan 600 keer getekend.

Kijk ons item over de Retourette en de handtekeningenactie tegen de dreigende sluiting hieronder terug.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat