Wie knapt het kunstwerk Lock of Love in Delfshaven op?

Het hartvormig kunstwerk Lock of Love aan de kade van de Havenstraat in Rotterdam-Delfshaven, is toe aan een opknapbeurt, vinden Rick en Debora Timmer. Het kunstvoorwerp is al tien jaar erg dierbaar voor het stel en ze willen dat de gemeente het kunstwerk opknapt.

Elk jaar hangen Rick en Debora samen een slotje aan het kunstwerk en daarna gooien ze het sleuteltje in de Schie. Het hart is een initiatief en ontwerp van de Rotterdamse kunstenares en weddingplanner Renata Rakolcai. Zij kende het kunstwerk uit haar geboortedorp in Hongarije. Het hart is ook een stoel waar je samen op kunt zitten.

Sinds februari bestaat het kunstwerk Lock of Love precies tien jaar. “Helaas hebben wij de afgelopen jaren gemerkt dat dit mooie initiatief een beetje in verval is geraakt“, vertellen Rick en Debora. “Er is zelfs een onderdeel van dit kunstwerk verdwenen, namelijk de pilaar waar je een telefoon op kunt zetten om een selfie te maken.” Dat moet weer in ere worden hersteld, aldus Rick en Debora.

UPDATE:
Inmiddels is de verdwenen pilaar teruggevonden, meldt Rick Timmer. Een Haagse kringloopwinkel had de pilaar in bezit en meldde zich bij het stel. Wat blijkt: de pilaar was gestolen en de dader sloeg het op in zijn eigen huis. Nadat de woning van de dader enkele weken geleden is ontruimd, werd het gedoneerd aan de kringloopzaak. Een medewerker vertrouwde het niet helemaal, deed onderzoek en kwam zo terecht bij Rick en Debora. 

De pilaar wordt binnenkort opgehaald en door de gemeente weer in ere hersteld op zijn oude vertrouwde plek.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat