Wie o wie is de miljoenste bezoeker van Miniworld?

Het is een mijlpaal om trots op te zijn als Rotterdamse attractie; je miljoenste bezoeker verwelkomen. Toch is dit bijzondere moment vorig jaar stilletjes voorbij gegaan aan Miniworld aan de Weena. En dat vinden ze daar zo jammer dat ze zijn begonnen met een zoektocht naar deze bezoeker.

Directeur Marc van Buren was druk bezig met een presentatie voor het personeel toen hij tijdens het optellen van de bezoekersaantallen erachter kwam dat het totale aantal bezoekers de afgelopen vijftien jaar 1 miljoen was. Terugrekenend ontdekte hij dat de miljoenste bezoeker zondag 6 maart 2022 over de drempel moet zijn gekomen. “Een precieze tijd heb ik niet, maar het moet tussen 12.00 uur en 15.00 uur zijn geweest. Daarom roepen we iedereen op die die dag is langsgekomen om zich te melden”, vertelt Van Buren. Om hoeveel mensen gaat het? “Die dag waren er tussen de 400 en 500 bezoekers en degene die het dichtst in de buurt van deze tijdstippen er was, wint. Als we erg veel aanmeldingen krijgen dan wordt het waarschijnlijk een loterij.”

Miniworld wil graag een bewijs van toegang zien, dat kan een e-ticket zijn, een regulier ticket, of een pintransactie van die dag. Wacht niet te lang met aanmelden. “De zoektocht duurt maximaal anderhalve maand. We zeggen nu nog niet wat we voor de winnaar hebben gepland, dat is een verrassing. Mocht niemand zich melden, dan weten we nog niet wat we gaan doen, want we hebben nog geen plan B.” Denk je dat jij de miljoenste was? Dan kun je een berichtje sturen naar [email protected].

Middagje Miniworld
Een aantal jaar geleden waren wij in Miniworld. Hier mochten ouders en kinderen een leuke middag doorbrengen, omdat de leraren aan het staken waren.