WIE WORDT DE MUZIEKAMBASSADEUR VAN ROTTERDAM?

Op zondag 7 december vindt alweer de achtste editie plaats van de Music Matters Award in Theater Zuidplein. Om 19.00 uur start een gevarieerd muzikaal avondprogramma waarin het beste talent van Rotterdam te zien en te horen is. Tien finalisten zullen strijden om de titel Muziekambassadeur van Rotterdam 2015. De winnaar wordt een jaar lang door Music Matters begeleid en neemt een stimuleringsprijs t.w.v. € 10.000 mee naar huis.
Music Matters heeft succesvolle ambassadeurs voortgebracht zoals Sabrina Starke (2008), Ntjam Rosie (2010), Ming’s Pretty Heroes (2011) en Poliana Vieira (2013). Onlangs bracht Neda Boin (muziekambassadeur 2014) haar EP uit die met veel enthousiasme is ontvangen.

Muziekambassadeur inspireert

Tijdens de Music Matters Award staat de ontmoeting tussen verschillende muziekstijlen, artiesten en muziekliefhebbers centraal. De finalisten plaatsen zich via R’ Voices jamsessies, workshopweekenden en de recentelijk georganiseerde talentenshow de Wildcard Show. Naast het beste muzikale talent gaat de Music Matters Award op zoek naar de artiest die de rol van de muziekambassadeur goed kan vervullen. Een muziekambassadeur is een artiest die verder kijkt dan zijn of haar eigen muziekcarrière en is in staat om bijvoorbeeld jongeren en kinderen te inspireren door middel van muziek.

Finalisten: van vuurwerk en pompende beats tot klassieke Indiase stijl
Dit jaar zijn de finalisten zeer uiteenlopend. De jongste deelnemer ooit, Lesly Pengel, is nog maar 12 jaar oud en vastberaden om met zijn muziek mensen te inspireren. Dit lukte hem al aardig in het programma ‘My name is Michael’, waar hij het tot de laatste ronde schopte. Ook de jongens van ‘De Likt’ timmeren goed aan de weg. In 2013 wonnen ze de Muzikantenprijs in de finale van de Grote Prijs van Nederland en stonden ze op festivals als Metropolis, Bevrijdingsfestival en Oerol. Allround zangeres Shalini Bholasing is cum-laude afgestudeerd in semi klassieke Indiase stijl aan het Koninklijke Conservatorium in Den Haag en wil Latin muziek vermengen met Indiase invloeden.

Meer informatie over alle tien de finalisten van de Music Matters Award vind je hier.

On air at Open Rotterdam

In de aanloop naar de finale zijn de artiesten te horen op de nieuwe lokale omroep Open Rotterdam, tevens de mediapartner van de Music Matters Award. Als voorproef krijgen ze de kans zich op de radio te presenteren aan hun eigen stad. Tijdens de liveshow op 7 december in Theater Zuidplein krijgen de finalisten zes minuten de tijd om de jury en het publiek te laten zien waarom zij de titel van de Rotterdamse muziekambassadeur verdienen.

10.000 euro te besteden aan muzikale carrière

De winnaar van de Music Matters Award is een jaar lang muziekambassadeur van Rotterdam en wordt ondersteund met een stimuleringsprijs t.w.v. 10.000 euro om de muzikale carrière een ‘boost’ te geven. Naast deze stimuleringsprijs mag de winnaar twee nummers opnemen en mixen bij Linden Studio. Een jaar lang wordt de act door Music Matters begeleid. De tweede en derde prijswinnaars krijgen een professionele opname van één nummer in Linden Studio. De tweede prijswinnaar krijgt daar ook nog een professionele fotoshoot bij. Daarnaast wordt door middel van een decibelmeter bepaald wie de publieksprijs mee naar huis neemt, een geldbedrag van 1.000 euro.

De Music Matters Award is een project van Music Matters i.s.m. Epitome Entertainment.