Wij zijn op zoek naar stagiairs voor 1 september: solliciteer direct!

Voor je het weet begint het nieuwe schooljaar. OPEN Rotterdam is voor 1 september nog op zoek naar stagiairs met een creatief brein en een neus voor nieuws! Ben jij dat? Solliciteer dan direct door je motivatiebrief en CV te e-mailen naar [email protected]!

Waar ligt jouw hart?
Camjo stagiair: reportages maken, straatvraag, filmen, editen, schrijven en op onderzoek uit
Online en social stagiair: TikTok, Instagram(stories), visual story’s, schrijven, creativiteit

Shweta ging je voor! Check hoe haar dag verliep tijdens haar stage bij OPEN! Lees haar verhaal onder de video.

‘Je ontmoet leuke mensen met hun persoonlijk verhaal en dat is het mooiste van dit vak’

Lees hieronder hoe Shweta haar stage heeft ervaren:
‘Als stagiaire draai ik twee á drie reportages per week. Het team is super motiverend, waardoor de vibe op de werkvloer positief is. Ik heb veel ruimte gekregen om te leren hoe ik het beste als presentatrice en journalist te werk moet gaan. Bij het pitchen van mijn onderwerpen ga ik gelijk aan de slag met het produceren. Hier hoort het plegen van telefoontjes erbij. Weet je het niet of vind je het lastig? Dan zijn je collega’s daar!

Het produceren van mijn reportages doe ik van begin tot eind helemaal zelf. Nadat mijn afspraken zijn gemaakt, dan begin ik aan mijn callsheet. Op pad gaan is altijd het leukst van het proces. Je ontmoet leuke mensen met hun persoonlijk verhaal en dat is het mooiste van dit vak. In mijn geval heb ik een paar nieuwe vrienden eraan over gehouden tijdens het draaien. Het knippen en plakken in de edit is ook volledig aan mij.

Bij de eindredactie van mijn reportages krijg ik altijd opbouwend feedback wat goed is gegaan en wat beter kan. Bij elk reportage dat ik maak moet er een artikel erbij schrijven geworden. Mijn schrijfvaardigheid is niet de beste, maar tijdens mijn stageperiode heb ik veel geleerd over het schrijven. Ook hier is er veel aandacht en geduld voor geweest.’ – Shweta

Voor wie?
Zit jij op een mbo-opleiding, hbo-opleiding of het wo en ben jij op zoek naar een leuke, maar vooral leerzame stage in de media? Dan ben je bij OPEN Rotterdam op de juiste plek. Twijfel niet en mail naar [email protected] of bel naar de redactie op 010-8201702.

Hopelijk tot snel!