Series van OPEN Rotterdam/
Wij Zijn Rotterdammers

Wij zijn Rotterdammers is een nieuwe serie die de wereld rondom de wedstrijden van de voetbalclub Feyenoord zichtbaar maakt. In vijf afleveringen volgen we Rotterdammers die vooral één ding met elkaar gemeen hebben: een pure passie voor de club Feyenoord. Vanaf 17 april te zien bij OPEN Rotterdam. We volgen het leven door de ogen van fanatieke supporters, waaronder een topsporter, tattoo-artiesten en de mensen achter de Rotterdamse horeca. De serie biedt een kijkje in de keuken die normaal voor veel mensen niet toegankelijk is. Leef mee en volg de reis van deze markante Rotterdammers én Feyenoorders.

Aflevering 5

De spandoekenactie in de Kuip, de sfeeractie tijdens de laatste training voor de Klassieker of duizenden supporters die zich met fakkels verzamelen bij de Kuip: Feyenoordsupporters staan erom bekend groots uit te pakken met supportersacties. In deze aflevering van ‘Wij Zijn Rotterdammers’ zien we hoe supporters achter de club staan en hoe zij sfeeracties voorbereiden en beleven.

Aflevering 4

Roy de Raad is wel benieuwd hoe het voelt om in de ring te staan met Luis Tavares en ervaart het aan den lijve. Samen gaan ze vervolgens langs bij Wim Hof en overwinnen ze hun angsten met een duik in een ijsbad.

Onder het motto ‘No pyro, no party’ geven de feyenoordsupporters regelmatig de spelers een steun in de rug voor de wedstrijd. Dat wordt niet altijd gewaardeerd door de politie en gemeente. Afgelopen december liep zo’n actie in het centrum niet helemaal zoals gehoopt.

Aflevering 3

Feyenoord fans vertellen hoe ze voetballer Nicolas Jørgensen een hart onder de riem staken in de tijden dat hij het het meest nodig had. “Met Jørgensen ging het dit seizoen niet zo best. Al heeft die gozer ons wel gewoon kampioen gemaakt.”

Ook gaan we in gesprek met een aantal Rotterdamse horecaondernemers die tijdens de lockdown hun zaken volledig hebben moeten sluiten.

Aflevering 2

Marc vond na het overlijden van zijn moeder drie jaar geleden troost in De Kuip: “het moment dat je De Kuip in loopt kun je even alles achter je laten. De tijd staat even stil.” Tussen de andere supporters krijgt hij het gevoel dat zijn leven ertoe doet, dat hij zijn leed kan delen met de mensen die ook zijn passie delen. Volgens Jeroen, organisator van de spandoeken-actie, is aan de spandoeken te zien wat mensen zo naar de club toetrekt: “daarom is het jammer dat een directielid dat dan niet ziet. (..) Mensen zijn blind voor wat die club voor mensen betekent.”

Aflevering 1

Wij zijn Rotterdammers, een serie van vijf afleveringen over pure passie voor de club Feyenoord, door de ogen van zijn fanatieke supporters, een topsporter, tattoo artiesten en de Rotterdamse Horeca. De serie biedt een kijkje in de keuken die normaal voor veel mensen niet toegankelijk is. Leef mee en volg de reis van deze markante Rotterdammers.

Promo

Wij zijn Rotterdammers is een nieuwe serie die de wereld rondom de wedstrijden van de voetbalclub Feyenoord zichtbaar maakt. In vijf afleveringen volgen we Rotterdammers die vooral één ding met elkaar gemeen hebben: een pure passie voor de club Feyenoord. Vanaf 17 april te zien bij OPEN Rotterdam.

We volgen het leven door de ogen van fanatieke supporters, waaronder een topsporter, tattoo-artiesten en de mensen achter de Rotterdamse horeca. De serie biedt een kijkje in de keuken die normaal voor veel mensen niet toegankelijk is. Leef mee en volg de reis van deze markante Rotterdammers én Feyenoorders.

Aflevering 5…

Aflevering 4…

Aflevering 3…

Aflevering 2…

Aflevering 1…

Promo…