Wijkagent leert buurt beter kennen dankzij honden

Sureyya Acar is net een jaar de wijkagent van de Provenierswijk en is een nieuw initiatief begonnen. Om bewoners beter te leren kennen, opperde ze om met mensen uit de buurt mee te lopen tijdens hun rondje met de hond. Op die manier hoopt ze problemen en ergernissen sneller te constateren.

,,Sommige mensen weten je makkelijk te vinden, maar anderen weer niet. Op deze manier hoop ik deze mensen toch te bereiken”, aldus wijkagent Sureyya wanneer ze begint aan haar rondje met buurtbewoner Els. ,,Ik woon hier al 25 jaar met veel plezier, maar vind dit een prima initiatief omdat er toch altijd wel dingen zijn die beter kunnen”, aldus Els.

Tijdens het rondje komen vooral kleinere problemen en ergernissen voorbij zoals overlast door afval of door hondenpoep, maar door met de hondenbezitters de wijk in te gaan, hoopt Sureyya zowel bekende als onbekende problemen tegen te komen: ,,Natuurlijk komen sommige dingen vaker voorbij, maar de een ervaart iets sneller als overlast dan de ander. En deze bewoners zijn wat dat betreft toch de ogen en oren van de wijk daar ze vaak buiten zijn, dus op die manier kunnen ze mij ook attenderen op iets waar ik nog niet bekend mee ben.”


Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter