WIJkcoöperatie Rotterdam-Noord heeft een open dag

WIJkcoöperatie Rotterdam-Noord verbindt en zorgt voor banen in de buurt. Mensen kunnen via de coöperatie klusjes doen in de buurt en wellicht doorstromen naar een betaalde baan. Daarnaast is het een plek waar de buurt samen kan komen.
De WIJkcoöperatie Rotterdam-Noord (WIJKcoop010) heeft de deuren open gesteld voor de wijk om de buurt te laten zien wat ze doen. De bewoners kunnen meedoen met een rondleiding en van de naalden van kerstbomen wordt siroop gemaakt.

De WIJkcoöperatie Rotterdam Noord is in 2014 opgezet door Patrick Deliën en Jan Lemmers, omdat zij zagen dat er niet heel veel banen waren voor mensen met een uitkering: “Wij doen klusjes bij mensen thuis, maar ook tuinprojecten. Dat is echt het bij elkaar schrapen van werk wat weer banen moet opleveren”. Naast mensen aan het werk creëren is er nog een doel: “Een mooie plek in de wijk waar je inspiratie kan op doen”. Het is een succes, want van de twaalf mensen die via de tegenprestatie zijn komen werken, zijn er vier doorgestroomd naar een betaalde baan.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat