Wijkraad Bloemhof start fotowedstrijd om afvalprobleem aan te pakken

Wijkraad Bloemhof is een fotowedstrijd gestart onder inwoners van de wijk. De raad roept wijkbewoners op om foto’s te delen van afval in de woonwijk.

De ogen en oren van Bloemhof spreken van een “puinzooi buiten”. Zo zou er op verschillende plekken in de wijk last zijn van zwerfafval en wordt veel troep naast de ondergrondse restafvalcontainers geplaatst. Omdat volgende maand de begroting voor 2021 wordt vastgesteld, wil de wijkraad het college van burgemeester en wethouders laten zien hoe groot het afvalprobleem is. “Wij vinden het belangrijk om het college wakker te schudden en voldoende middelen beschikbaar te maken. Daarom is ons idee een fotowedstrijd over afval te houden in de wijk.”

De wijkraad heeft een aantal spelregels opgesteld voor de wedstrijd. Alleen inwoners van Bloemhof mogen meedoen en foto’s insturen van de betreffende wijk. Daarbij mag per persoon 1 foto per situatie worden ingezonden. De foto’s zijn met naamsvermelding op de fotodeelsite Flickr terug te zien, een selectie wordt aan het stadsbestuur getoond. Het insturen van materiaal kan tot en met dinsdag 27 oktober 20.00 uur naar [email protected]. Wijkraadsleden zijn uitgesloten van deelname. Drie ingezonden foto’s maken uiteindelijk kans op prijzen.