Wijkraden moeten zorgen voor een goede vertegenwoordiging van de wijken

Deze verkiezingen zijn extra bijzonder voor de gebieden Feijenoord en Noord. Hier komen namelijk wijkraden in plaats van gebiedscommissies. Het zou nu makkelijker moeten zijn voor wijkbewoners om de problemen in de wijken aan te kaarten bij de gemeente. Wijkmanager Orlando Karam, geboren Katendrechter, gaat de wijkraden in Feijenoord begeleiden.

Het enige verschil met de gebiedscommissie is dat er nu een betere vertegenwoordiging is in de wijken. De gebiedscommissie telt meer leden, maar was niet perse een vertegenwoordiging van alle wijken. “Daar gaat nu verandering in komen”, vertelt wijkmanager Karam.

Twee kandidaten voor twee verschillende wijkraden in Feijenoord vertellen daarnaast hoe het is met campagnevoeren.

Dave de Held, kandidaat wijkraad Katendrecht, Wilhelminapier/Kop van Zuid, zegt dat het op zich wel uitmaakt dat hij geen flyerteam heeft, zoals de gevestigde partijen. “Maar ik denk dat ik als bewoner mensen juist meer aanspreek”, aldus de Held.

Kandidaat wijkraad Afrikaanderwijk Ummuhan Can beaamt dit. “Mensen kennen mij in de wijk dus kunnen makkelijk naar mij toe komen.”

“Het is zeker een uitdaging”, zegt Karam. Het gebied is niet alleen divers, maar de wijkraden zijn pilots, die voor het eerst in Nederland uitgeprobeerd worden. De geboren Katendrechter is blij dat hij terugkeert naar ‘zijn’ gebied als wijkmanager en heeft er zin in om deze mensen te begeleiden tijdens deze pilot.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter