WijkUitBuro van CultuurConcreet en OPEN zijn partners

Van huiskamerconcert in Delfshaven tot kunstroute door Rozenburg, er gebeurt van alles op het gebied van kunst en cultuur in de Rotterdamse wijken. Vanaf december slaan OPEN Rotterdam en het WijkUitBuro de handen ineen om de allerleukste en meest bijzondere culturele activiteiten uit de Rotterdamse wijken te laten zien. Het WijkUitBuro van Cultuur Concreet en OPEN Rotterdam zijn allebei diep in de haarvaten van de stad actief. Door een gedeelde focus op Rotterdammers en hun verhaal, is een partnership is dan ook een logische stap.

Samen met de cultuurscouts en het vloggersteam van OPEN Rotterdam wordt vanaf december de tweewekelijkse serie uitgezonden over activiteiten diep in de wijken. Daarnaast wordt vanuit de websites actief naar elkaar doorgelinkt. Op de gebiedspagina’s van OPEN Rotterdam kun je direct doorklikken naar het WijkUitBuro, zodat je precies weet wat er te doen is in de wijk. En op de website van het WijkUitBuro kijk je de video’s terug van de leukste wijkactiviteiten. Het WijkUitBuro is sinds begin 2017 de online agenda waar Rotterdammers alle culturele activiteiten en evenementen in hun buurt snel kunnen vinden. OPEN Rotterdam is vanaf 2013 de publieke omroep die dicht bij de Rotterdammers staat.

Het WijkUitBuro
In 2017 lanceerde Cultuur Concreet het WijkUitBuro, een online en mobiel platform, dat alle culturele activiteiten en evenementen in de Rotterdamse wijken inzichtelijk maakt. Het platform bestaat uit een website en een app, waarop alle cultuur uit de wijken samen wordt gebracht. Je kunt het gehele aanbod bekijken, maar het is ook mogelijk om te zoeken op gebied en culturele voorkeur. De content wordt gevuld door Rotterdammers zelf en door de Cultuurscouts. Al 15 jaar helpen de Cultuurscouts mensen met het realiseren van deze ideeën. Doordat zij middenin de wijk staan, weten zij als het om kunst en cultuur gaat precies wat er in hun gebied speelt.
website WijkUitBuro