Wild west taferelen op Coolhaveneiland

Diverse bewoners op Coolhaveneiland maken zich zorgen om hun buurt. In dit deel van de stad zijn verschillende opvangcentra van het Leger des Heils. Bij één van deze vestigingen ontstond donderdag 12 oktober een ruzie die leidde tot een steekpartij.

Dit was de spreekwoordelijke druppel voor bewoner en voorzitter van BuurtBestuurt Ferrie Weeda en hij schreef een open brief. “De overlast rondom de Leger des Heils-locatie aan de Westzeedijk is zo groot, dat de naburige bedrijven en scholen sinds vorig jaar particuliere beveiliging hebben ingehuurd. Ook stuurden zij een brandbrief aan wethouder en burgemeester om aandacht te vragen voor de onhoudbare situatie. Hierop heeft de gemeente een serie bijeenkomsten met ondernemers en instellingen georganiseerd, met als doel een verbeterplan voor de wijk te maken,” meldt Ferrie middels de brief.

Wat is er precies gebeurd die dag? “Er is klaarblijkelijk buiten een woordenwisseling geweest tussen dader en slachtoffer. Dit is aanleiding geweest voor de dader om de ander aan te vallen met een mes. Het slachtoffer is één van onze deelnemers,” vertelt Siemen van der Net, teammanager van het Leger des Heils in een verklaring. De dader zit in hechtenis en het slachtoffer is geopereerd en buiten levensgevaar. “Deelnemers realiseren zich dat dit ook iemand anders had kunnen zijn of anders af had kunnen lopen.” Daarnaast vrezen zij dat buurtbewoners hen wellicht zien als ‘de groep die dit veroorzaakt’. “Mocht iemand contact met ons op willen nemen om vragen te stellen, dan kan dat,” aldus Siemen.

Ferrie Weeda: “De situatie lijkt uitzichtloos. De politie is aan de lopende band bezig met het bestrijden van de (drugsgerelateerde) overlast, en spreekt van ‘dweilen met de kraan open’. Buurtbewoners noemen hun buurt ‘het afvoerputje van Rotterdam’. Hopelijk is dit een wake-up-call voor de gemeente!”

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat