Wildlife Film Festival Rotterdam 2018 maakt eerste titels bekend

Het Wildlife Film Festival is pas in de herfstvakantie, van 24 t/m 28 oktober, maar de eerste titels zijn al bekend! Hoogtepunten van deze vierde editie zijn Wad, de nieuwe film van de bekroonde filmmaker Ruben Smit, Saving Paradise Island, van Jochem van Rijs en Yasuni Man van Ryan Killackey. Ook vertoont WFFR een aantal jeugdfilms over de natuur, zoals de 3D-film Backyard Wilderness en de reuzenspinnenfilm Sixteen Legs.

Naast een gevarieerd filmaanbod biedt WFFR een platform aan natuurfilmmakers in Nederland, zowel aan professionals als amateurs. Voor hen organiseert het festival een Filmmakersdag om elkaar te ontmoeten, ervaringen en ambities te delen en om kennis op te doen door middel van workshops en lezingen. Daarnaast organiseert WFFR jaarlijks een competitie voor wildlife films waarbij makers kans maken op de Flamingo Award. De prijsuitreiking én de Filmmakersdag vinden plaats op zaterdag 27 oktober 2018.

Voor natuurfilmers tot zestien jaar organiseert WFFR voor de derde keer de Nationale Natuur Filmwedstrijd en roept jongeren op een eigen natuurfilm van maximaal drie minuten in te sturen. De deadline voor inzending is 28 september 2018. De beste korte films worden tijdens het festival vertoond. Tijdens de finale op zaterdag 27 oktober maakt een jury met onder anderen filmmaker Ruben Smit de winnaar bekend.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat