‘Wilskracht Werkt’ verhuurt scootmobiels aan Rotterdammers

Mensen die een scootmobiel nodig hebben kunnen sinds enige tijd terecht bij Wilskracht Werkt voor een zogeheten buurtscoot. De organisatie – die momenteel actief is in vier Rotterdamse gebieden – wil zo mensen helpen die slecht ter been zijn. Om te vragen hoe dit in zijn werk gaat mocht verslaggever Justin zelf de scootmobiel op om te testen hoe dit precies werkt.

“Niet iedereen kan thuis een scootmobiel kwijt of heeft er de hele week eentje nodig. Dan kan het huren een uitkomst bieden”, aldus Wil Roode van Wilskracht Werkt. Waar een aanvraag bij de gemeente afgekeurd kan worden, kunnen mensen via deze weg voor een dagdeel een scootmobiel huren.

Maar mensen mogen daar niet zomaar mee de straat op. Sheldon is een van de vrijwilligers die de huurders helpt om het apparaat onder de knie te krijgen: “We geven de mensen altijd mee om langzaam te beginnen omdat ze anders misschien omvallen en vervolgens niet meer durven”.

Uiteindelijk wil de organisatie met het project ook het stigma rondom scootmobiels wegnemen, aldus Roode: “Mensen met een scootmobiel voelen zich soms minderwaardig of zijn bang dat ze er nooit meer uit komen. Maar dat hoeft helemaal niet. Als je lichamelijke klachten hebt, is het denk ik alleen maar mooi dat je hiermee toch nog de straat op kan om je dagelijkse dingen te doen”.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat